Sery kozie mazury

Kopia Podobne Ranczo Frontiera na Mazurach poleca ekologiczne sery owcze 1 wytworzone ze świeżego mleka owiec wschodnio-fryzyjskich oraz sery z mleka krów rasy jersey. Prawdziwy koneser potrafi długie chwile delektować się kawałkiem dojrzałego sera, zwłaszcza spożywanego wraz z kieliszkiem dobrze dobranego wina. Miejsca › Borowiec, Zielona Góra, Poland Podobne Ocena: - ‎głosów Sery Kozie Pazdrowscy.


Główny kierunek gospodarstwa to produkcja świeżych serów. Są to głównie sery dojrzewające, z różnego rodzaju przyprawami takimi jak bazylia, zioła prowansalskie, czarnuszka, pieprz zielony,kolorowy, czosnek zwyczajny, niedźwiedzi i .

Opakowanie: Waga: Termin przydatności: Cena w hurcie: folia tremokurczliwa. Sery kozie z Warmii Wyrób serów kozich. Dostarczanie konsumentom najwyższej jakości nieprzetworzonej i nisko przetworzonej żywności. Zapraszamy do naszego gospodarstawa ekologicznego w miejscowości Gajrowskie - na Mazurach - w okolicy przepięknej przyrody.


Hodujemy własne kozy , wytwarzamy prawdziwie ekologiczne sery z koziego mleka: krótko dojrzewające sery podpuszczkowe, śmietankowe twarożki z . Walory prozdrowotne serów z mleka owczego i koziego wytworzonych w gospodarstwach Warmii i Mazur. Stanisław Milewski, Katarzyna Ząbek, Zofia Antoszkiewicz, Zenon Tański,.

Uniwersytet Warmińsko- Mazurski w Olsztynie. Owcze i kozie sery wytworzone w warunkach gospodarczych znajdują coraz . Znakomita kuchnia z własnych produktów. Gospodarze prowadzą hodowlę kóz , drobiu i trzody.


Specjalnością domu są sery kozie i twarogi własnej produkcji. Do dyspozycji gości jadalnia, WC, prysznic, biblioteka pełna książek. W pobliżu jeziora: Średnie i Głębokie (ok. km).


Teren posesji ogrodzony ( parking), otoczony . Przez pierwsze lata wytwarzaliśmy sery tylko z koziego mleka, głównie sery świeże. Na szczęście nigdy nie brakowało nam klientów, zdarza się natomiast, że nie starcza sera. Oberland – tak nazywano niegdyś urokliwe tereny położone pomiędzy Warmią, Mazurami i Powiślem. To właśnie tutaj, w miejscowości Złotna znajduje się gospodarstwo prowadzone przez Katarzynę i Grzegorza Łaskich, uciekinierów z korporacji i wielkiego miasta.


Mimo że są posiadaczami jednego z . To wszystko otacza położony przy wjeździe na Mazury mię- dzy Ostrołęką a Szczytnem Zajazd Tusinek. Przed zajazdem spora grupka aut.

Są własne warzywa i zwierzęta gospodarskie, dające mleko, z którego powstają kozie i krowie sery świeże i długo dojrze- wające. To dom w którym właściciele robią kozie sery z dodatkami, mnie totalnie zachwyciły te z dodatkami kwiatów. Właścicieli można odwiedzić i zakupić serki, zobaczyć kozy i spędzić fajnie czas. Odległość od Fajnego Miejsca, zdecydowanie rowerowa.


Teraz w tym miejscu powstają także mleczne kosmetyki na . Francuzi, Włosi, Szwajcarzy, Holendrzy – to niekwestionowani potentaci w produkcji serów. Ale i my nie mamy się czego wstydzić. Na Warmii i Mazurach renesans przeżywa serowarstwo. W wielu gospodarstwach agroturystycznych atrakcją dla turystów są właśnie warsztaty serowarskie. Zakupić w gospodarstwie można mleko i sery kozie , jaja i wypieki domowe.


Oferuje kozie mleko i sery. Kulinarne Inspiracje na Mazurach - lista wyjątkowych, klimatycznych miejsc na kulinarnej mapie Mazur , gdzie nie tylko dobrze zjesz, ale także wypoczniesz.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Jak zrobić brykiet z trocin

Furadan cena

Rośliny balkonowe zwisające zielone